main-qimg-df192a341fc793c07c665309234508bd

Internetul Obiectelor (IoT) este un concept care se referă la conexiunea dispozitivelor fizice la internet și la posibilitatea acestora de a comunica și interacționa între ele. Aceste dispozitive sunt echipate cu senzori și software care le permit să colecteze și să transmită date în timp real.

De exemplu, un termostat inteligent Quicksmart conectat la internet poate colecta date despre temperatura și umiditatea dintr-o cameră și poate ajusta automat setările de încălzire sau răcire pentru a menține o temperatură confortabilă. Un alt exemplu ar fi un frigider inteligent care poate detecta când un anumit aliment a expirat și poate trimite o notificare către telefonul tău mobil pentru a te avertiza să-l arunci.

IoT are potențialul de a schimba modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre și de a ne face viața mai ușoară și mai eficientă. Cu toate acestea, există și preocupări legate de securitatea și confidențialitatea datelor colectate de aceste dispozitive și de modul în care acestea pot fi utilizate de terți.