RADIATOARE CU INFRAROŞII – CĂLDURĂ LOCALĂ

Radiatorul cu infraroşu ideal pentru fiecare spatiu

Panourile radiante cu infrarosii sunt solutia de ultima ora, fiind foarte eficiente, acestea emit caldura nu lumina, iar in gama lor cele mai performante fiind FILAMENTELE CU FIBRA DE CARBON care transforma 99.9% energie consumata in caldura.

Panoul cu Fibra de Carbon, sursa de căldură rapidă şi eficientă

Un spaţiu de locuit confortabil presupune o temperatură confortabilă, plăcută în încăpere. Nimănui nu-i face plăcere să îngheţe, însă sistemul de încălzire convenţional nu este întotdeauna cea mai bună soluţie. Gândiţi-vă de exemplu la perioada de tranziţie între anotimpuri sau la zilele de vară deosebit de răcoroase, care nu sunt chiar o excepţie la latitudinea noastră. Uneori este chiar necesar să încălziţi rapid camera de baie. Radiatoarele cu infraroşu sunt optime pentru astfel de domenii şi scopuri de utilizare. 

Căldura este generată imediat după ce aţi pornit acest aparatul. Radiatoarele cu tehnică cu infraroşu sunt utilizabile universal şi flexibil. Fiind aparate de încălzire multifuncţionale, puteţi utiliza radiatoarele cu infraroşu oriunde, acestea fiind adecvate atât pentru interior cât şi pentru exterior, în funcţie de varianta constructivă. Dacă folosiţi un radiator cu infraroşu modern, în curând nu veţi mai dori să renunţaţi la această sursă de căldură rapidă!

principiul-de-functionare-al-radiatoarel

Avantajele unui radiator cu infraroşu: 

Energoeficient, economic şi rentabil

Sistemele de încălzire obişnuite încălzesc şi ele, fără discuţie. Însă toate metodele de încălzire necesită o perioadă de preîncălzire şi generează costuri corespunzătoare. Acest lucru este sesizabil îndeosebi atunci când vă doriţi un ambient călduros doar pentru scurtă vreme. Cine preferă să doarmă într-un dormitor răcoros, nu va dori totuşi să îngheţe dimineaţă la baie şi apoi la micul dejun. După care părăseşte locuinţa şi revine abia după o zi lungă de lucru. Pentru ca sistemul de încălzire centralizată să atingă temperaturile dorite, acesta trebuie să funcţioneze permanent.

Nu contează dacă încălziţi cu gaz, combustibil lichid sau căldură de la centrala de termoficare: Costurile sunt semnificative. Inclusiv în cazul sistemelor de încălzire alternative precum cele cu lemn, cărbuni sau peleţi există atât costuri cât şi perioade de preîncălzire apreciabile. Radiatorul cu infraroşu îl porniţi în schimb numai atunci când aveţi efectiv nevoie de căldură. Radiatorul nu necesită o fază de preîncălzire. Mediul ambiant se încălzeşte imediat, mai rentabil de-atât nu se poate. Economisiţi costurile cu energia, timpul şi nervii, folosind un radiator cu infraroşu energoeficient oriunde doriţi să beneficiaţi rapid de o ambianţă călduroasă!

----

Asigură o căldură plăcută la înfăşarea sau îmbrăcarea bebeluşului dumneavoastră.

radiator-cu-infrarosu-ir-1500-s-3547.jpg

----

O soluţie cu aspect plăcut pentru diverse pretenţii arhitectonice.


radiator-cu-lumina-neagra-ird-1800-8b78.

---

Posibilităţi flexibile de utilizare în camerele adolescenţilor, grădina de iarnă sau încăperea pentru activităţi în timpul liber.

radiator-de-caldura-cu-infrarosu-si-pici

Dacă doriţi să calculaţi capacitatea de încălzire în waţi pentru dimensiunea spaţiului dumneavoastră, procedaţi în modul următor:

Formula: m² x W/m² = W

suprafaţa spaţiului (m²) x puterea recomandată de încălzire per metru pătrat (W/m²) =

puterea de încălzire necesară a radiatorului de căldură cu infraroşu (W)

Se integrează în orice ambianţă, mulţumită designului elegant şi totodată discret.

radiator-cu-lumina-neagra-ird-3200-0eec.

Asigură o căldură confortabilă chiar şi în serile răcoroase pe terase, balcoane sau în grădini de iarnă.

radiator-de-caldura-cu-infrarosu-ir-2010

Ideal ca sursă de căldură suplimentară în baie, WC-ul pentru oaspeţi sau în casa de vacanţă

radiator-de-caldura-cu-infrarosu-ir-2500

Gata cu praful şi dioxidul de carbon! Radiatorul cu infraroşu este curat în toate privinţele

Un aer bun este important pentru bunăstare. Persoanelor alergice şi astmatice li se atrage atenţia asupra faptului că aerul încăperii trebuie să fie pe cât posibil lipsit de praf. Igiena şi curăţenia sunt importante pentru bunăstarea persoanelor astmatice şi alergice. Prin utilizarea unui radiator cu infraroşu se reduce încărcarea cu praf a aerului încăperii. Nu vorbim de condiţii sterile, ci de un aer al încăperii, care oferă aer de respirat în adevăratul sens al cuvântului.

În perioada de încălzire, aerul din încăpere este afectat. Căldura generată de sistemul de încălzire are un efect de uscare, ce reduce umiditatea sănătoasă a aerului. În cazul sistemelor de încălzire convenţionale, aerul este permanent în mişcare, astfel că la încălzire se ridică o cantitate mare de praf - praf, pe care nu-l vedeţi, dar care are un efect negativ. În cazul sistemelor de încălzire cu infraroşu, aerul încăperii rămâne liniştit, iar aerul respirat va conţine corespunzător mai puţin praf. Umiditatea aerului rămâne de asemenea constantă, la un nivel acceptabil. Cine suferă de alergii sau astm, va simţi imediat atmosfera pozitivă cu un conţinut de praf sensibil mai mic. 

Însă şi toţi ceilalţi locatari vor profita de o metodă de încălzire, la care nu se ridică praful. Mucoasele nazale nu se pot usca. Se reduce astfel riscul de apariţie a răcelilor tocmai în perioada rece a anului. În plus, radiatoarele de căldură cu infraroşu nu produc CO₂. Emisiile dăunătoare ale sistemelor de încălzire convenţionale afectează clima şi mediul înconjurător. Cu un radiator de căldură cu infraroşu contribuiţi în schimb în mod activ la protecţia mediului! 

Efectul pozitiv contribuie în mod esenţial la un climat sănătos al încăperii nu doar în domeniul casnic privat. Radiatorul de căldură oferă servicii bune inclusiv în domeniul medical şi de îngrijire. Este practică inclusiv utilizarea, de exemplu, în creşe, centre de wellness şi saloane de frumuseţe. Căldura face bine - căldura curată şi aerul de calitate cu atât mai mult!

Oaspeţii unităţilor hoteliere se pot relaxa la piscină pe întreaga durată a anului, chiar şi în condiţii meteorologice mai răcoroase.

radiator-de-caldura-cu-infrarosu-ir-2000

Căldura reconfortantă în zona de wellness sau în sala de tratament favorizează senzaţia de confort.

radiator-de-caldura-cu-infrarosu-ir-2050

Chiar şi serile răcoroase de pe terasă sau de la casa din vacanţa de paradis devin plăcut călduroase.

radiator-cu-lumina-neagra-ird-2400-d21b.

Utilizarea unui radiator cu infraroşu este sigură?

La orice formă de încălzire vine vorba despre siguranţă. Aparatele de încălzire, care funcţionează cu energie electrică, trebuie prezinte fiabilitate şi siguranţă în funcţionare. Radiatoarele noastre de căldură îndeplinesc toate cerinţele legale. Ne dorim să vă fie cald, însă acordăm o atenţie sporită inclusiv normelor de siguranţă. Caracteristicile calitative şi marcajele de pe radiatoarele noastre cu infraroşu prezintă o siguranţă sporită. Radiatoarele sunt verificate de TÜV şi marcate cu ştampila GS, care înseamnă siguranţă certificată. 

De ce sa alegi cel mai bun panou radiant pentru incalzire?  

In timpul in care in casa ta nu poti instala un sistem de incalzire, o solutie simpla este un aparat de incalzire care sa functioneze pe baza electrica.  

Desi, mai exista si alte solutii, cum ar fi conertoarele sau aerotermele, aceste produse sunt o solutie care face parte din ultimele tendinte al tehnologiei de ultima ora.  

Pentru ca poate incalzi incaperi mari si inalte, panoul radiant are un sistem de efecte diferit fata de alte aparate electrice. Aceste panouri radiante nu incalzesc aerul, ci incalzesc obiectele din incapere. Caldura degajata de obiect incalzeste aerul. Prin urmare, caldura este distribuita uniform in camera.  

Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari neajunsuri ale acestui sistem de incalzire este consumul mare de energie, iar efectul de incalzire nu va dura prea mult dupa ce echipamentul nu mai este utilizat. Daca sunteti dispus sa depasiti aceste neajunsuri si sa va bucurati de eficienta sporita a acestui tip de echipamente, este bine sa intelegeti situatia. 

Cum alegi cel mai bun panou radiant pentru incalzire?  

Panourile radiante sunt o solutie mai scumpa decat alte sisteme de incalzire electrica. Cu toate acestea, este foarte eficient. Totusi, tocmai pentru ca vei face o investitie serioasa, este bine sa iti iei alegerile foarte in serios si sa intelegi pe deplin situatia. 

Care sunt criteriile la care sa fii atent atunci cand aleg un panou radiant si de unde pot cumpara cel mai bine? Puteti gasi toate informatiile de care aveti nevoie in acest ghid de cumparaturi pregatit cu atentie, astfel incat sa puteti intelege cu usurinta cum sa faceti o achizitie in cunostinta de cauza. 

La sfarsitul acestui articol, vei putea determina cele mai bune produse de pe piata cu un raport calitate-pret si te vei putea bucura de confortul casei tale pe tot parcursul sezonului rece pentru multi ani de acum inainte. 

Prin urmare, inainte de a face o alegere, va rugam sa luati in considerare informatiile care vor fi dezvoltate in continuare. 

Tipul de incalzire  pentru panouri radiante

Aparatele electrice din cadrul placii de incalzire pot functiona prin doua metode de incalzire si pot fi impletite intr-o anumita masura. Este vorba despre incalzire prin radiatie sau convectie. 

In general, aceste panouri radiante cu infrarosu vor folosi tehnologia combinata cu convectia. Intr-un anumit sens, o parte din caldura provine din convectia termica. In mod ideal, procentul de caldura disipat de cele doua procese va fi notat in descrierea produsului. 

Cel mai bun raport este 90% caldura radianta si 10% caldura convectie. Pentru o plita care functioneaza doar prin convectie, viteza de convectie trebuie sa fie cat mai mare posibil, in general 90%. 

Panourile radiante cu infrarosu sunt o solutie lansata recent pe piata din Romania, iar putina lume intelege pe deplin cum functioneaza. In primul rand, oamenii tind sa fie suprimati atunci cand aud radiatii. 

De fapt, pe langa incalzire, panourile radiante au si multe beneficii pentru sanatate. In plus, deoarece razele infrarosii actioneaza asupra obiectelor si apoi radiaza caldura in aer, nu se va genera praf in camera si nu va curge nici un curent periculos. 

In plus, umiditatea aerului din incapere nu va fi afectata in niciun fel si va mentine o valoare normala. Cele mai frecvente efecte benefice ale expunerii regulate asupra sanatatii sunt: imbunatatirea functiei sistemului circulator sau reglarea echilibrului termic. 

Capacitatea de incalzire la panouri radiante

Inainte de a cumpara un panou radiant, este necesar sa cunoasteti spatiul pe care doriti sa il incalziti. Asta pentru ca panourile radiante vin in dimensiuni diferite si nu toate sunt atat de puternice. 

Prin urmare, veti observa ca unele au o capacitate de incalzire mica sau limitata, in timp ce altele au capacitate medie sau chiar industriala. Indiferent de tipul de casa in care locuiti, trebuie sa cumparati un panou radiant pentru fiecare camera pe care doriti sa o incalziti. 

Cand locuiesti intr-o garsoniera, nu trebuie sa faci o mare investitie, pentru ca este suficient sa cumperi niste panouri cu capacitate limitata. Dar atentie la dimensiunea panoului. Cu cat puterea de incalzire este mai mare, cu atat eficienta distributiei este mai mare. 

Daca capacitatea de incalzire cumulata a tuturor panourilor radiante din casa ta este de 30 de metri cubi, atunci ai un pachet de familie potrivit. 

Eficienta incalzirii depinde si de locul in care instalati panoul, asa ca va rugam sa acordati o atentie deosebita acestui aspect si sa instalati panoul in locatia cea mai recomandata: tavan si perete. O astfel de locatie strategica va va permite sa va bucurati de cea mai buna performanta. 

Tine cont de acest lucru, mai ales daca alegi sa folosesti acest tip de panou pentru a-ti incalzi apartamentul. Luati in considerare dimensiunea fiecarei incaperi si alegeti panoul potrivit in functie de capacitatea de incalzire. Daca doriti sa incalziti suprafete mai mari, camere foarte mari, receptii de hotel sau restaurante, va rugam sa alegeti panouri cu capacitati de incalzire industriala. 

Au o capacitate buna de incalzire de 40-50 de metri cubi, si nu exclude posibilitatea de a instala mai multe panouri cu radiatii infrarosii in acelasi spatiu atunci cand este nevoie. 

Randament  la panouri radiante

Eficienta depinde de doi factori foarte importanti: rezistenta panoului si dimensiunea acestuia. Acesti doi indicatori trebuie sa fie cat mai echilibrati posibil pentru a oferi cea mai buna eficienta.  

In cele mai multe cazuri, este important sa compensati puterea mai mica cu cea mai mare dimensiune posibila a panoului. Daca trebuie sa incalziti o incapere mai mica de 50 de metri patrati, va recomandam sa alegeti un panou de putere medie sau mica, insa dimensiunea este cat mai mare. 

In acest fel randamentul incalzirii nu iti va pierde din valoare din cauza puterii electrice reduse, si te vei putea bucura de eficienta cu cel mai mic consum, deci este o eficienta foarte buna. 

Una dintre cele mai bune combinatii dimensiune-putere este un panou de 1000W cu 100 cm pe o parte si cel putin o treime din primul pe cealalta parte. Aceasta solutie este ideala atunci cand distanta dintre panou si podea este de 1,5 metri. 

Panourile care au o putere mai mare, intre 1500-2000W, sunt potrivite pentru spatiile comerciale sau incaperile extinse. Laturile acestor panouri trebuie sa atinga cel putin 100×40 cm pentru a oferi un randament bun.  

Materialul rezistentei  la panouri radiante

Pretul panoului cu radiatii infrarosii variaza in functie de materialul utilizat pentru realizarea rezistentei. Poate fi din aluminiu, ceramica sau argint. 

Cel mai ieftin panou radiant are rezistenta la aluminiu, ceea ce este o alegere buna daca bugetul tau este limitat. 

Pe langa preturile rezonabile, aceste panouri au si avantajul de a fi destul de rezistente, nefiind aproape deloc necesare masuri de intretinere. 

Varianta cu rezistente ceramice este putin mai scumpa, dar este o solutie durabila care va va asigura ca nu aveti probleme cu ea timp de 5-10 ani. Invelisul cu cristal mineral asigura durabilitatea rezistentei ceramice. 

Cele mai scumpe variante de panouri cu radiatii infrarosii sunt cele care imita aspectul televizoarelor cu plasma. 

De asemenea, sunt cele mai atractive si pot fi incluse cu usurinta in orice decor. In cele mai multe cazuri, au rezistente ceramice sau argintii.  

Standarde de fiabilitate  la panouri radiante

Cel mai important standard de fiabilitate pe care trebuie sa-l urmati este standardul IP. Aceasta se refera la protectia panoului pentru a preveni patrunderea obiectelor straine sau a lichidelor in structura acestuia. 

Pentru a distinge intre tipurile de obiecte solide si lichide, dupa abrevierea IP, adaugati X pentru solid sau Y pentru lichid. 

Deoarece nu trebuie sa folositi panouri radiante in conditii umede, nu vom mentiona prea mult standardul IPY in acest articol. Va spunem doar sa fiti atenti la nivelul de protectie. Adaugati un numar de la 0 la 8 dupa numele IPY, unde 8 reprezinta cel mai inalt nivel de protectie. 

Indicatorul la care trebuie sa fii atent este indicatorul pentru entitate, IPX. Poate avea o valoare intre IPX0 si IPX6. In general, nu este recomandat sa alegeti un panou cu o valoare sub IPX3. 

Cel mai bun panou radiant pentru incalzire nu va permite nici particulelor de praf sa patrunda in structura, si au IPX6. Acordand atentie acestui aspect te vei putea bucura de un panou care va functiona optim pentru cat mai multi ani.  

Ce functii si accesorii trebuie sa aiba cel mai bun panou radiant pentru incalzire?  

  • Trepte de reglaj la panouri radiante – treptele de reglaj ale caldurii sunt necesare pentru ca iti ofera mai mult control asupra consumului. Modele mai ieftine iti permit doar doua trepte de reglaj, care nu te ajuta prea mult si nici nu iti ofera prea multe alternative. Cu toate acestea, daca vei opta pentru un model cu 3 sau 4 astfel de trepte, afla ca acesta de va costa invariabil mai mult, si va avea o putere de peste 1500W.  
  • Termostat la panouri radiante – termostatul este un element de functionalitate obligatoriu in componenta oricarui aparat de incalzire modern, iar panoul radiant nu face exceptie. Acesta va determina oprirea sau pornirea aparatului in functie de temperatura ambientala, sau de eventualele defectiuni ce ar putea aparea. Astfel ai un panou mai sigur si mai fiabil.  
  • Telecomanda la panouri radiante – telecomanda este un accesoriu care iti va permite sa accesezi confortabil optiunile legate de panou. Bineinteles, telecomanda este un moft, si este normal ca panourile care vin cu telecomanda sa coste mai mult.  

Tehnologia panourilor radiante in comparatie cu cele conventionale  

Pe piata exista panouri electrice pentru incalzire, care functioneaza prin doua metode de incalzire, incalzire radianta sau incalzire prin convectie.

In cazul panourilor radiante, vorbim de incalzirea radiante. Este diferit de convectia, in care un jet de aer este indreptat pe langa un incalzitor incalzit, de unde preia caldura pe care o distribuie in camera.

Aerul cald emis inlocuieste aerul rece si in cele din urma incalzeste oamenii si alte lucruri din camera. In cazul incalzirii radiante, emite raze infrarosii care sunt invizibile cu ochiul nostru liber.Incalzeste mai intai obiectele din incapere, iar apoi acestea absorb caldura si o transmit aerului. 

Multi oameni evita utilizarea panourilor cu radiatii infrarosii, deoarece functionarea lor nu este pe deplin inteleasa. Oamenilor le este frica de radiatii, dar nu realizeaza ca razele infrarosii nu sunt periculoase pentru organism. 

Avantajele panourilor radiante  

Costuri si montaj  

Avantajele acestor sisteme sunt evidente. Sa vorbim mai intai despre costul achizitiei si al instalarii. Daca le comparam cu cele cu sisteme clasice de incalzire, acestea vor fi mult reduse. Nu mai ia in considerare faptul ca le putem folosi aproape imediat. Pe langa costul scazut, trebuie adaugat si faptul ca aceste componente nu trebuie modificate sau piese de schimb. 

Sanatatea utilizatorilor  

Dupa cum am spus mai sus, panourile radiante nu sunt deloc periculoase. In plus, razele infrarosii sunt benefice pentru corpul uman prin stimularea circulatiei sangelui pentru a scadea tensiunea arteriala. In plus, din moment ce nu exista circulatie a aerului in camera, nu vom putea indeparta praful sau mirosurile. Le-am explicat ca incalzirea cu acest tip de panou nu va usca aerul, ceea ce este benefic pentru persoanele cu astm bronsic sau reumatism sever. Un alt efect benefic al expunerii regulate asupra sanatatii este reglarea echilibrului termic. Nu in ultimul rand, datorita tehnologiei de operare, aceste aparate nu produc umiditate, ceea ce ne aduce mari avantaje nu doar din punct de vedere vizual, ci si din punct de vedere al sanatatii. In plus, deoarece nu produc zgomot in timpul functionarii, va pot oferi un somn mai lin. 

Randament crescut  

Beneficiati de un raport excelent de eficienta. Aparatul consuma 1 kilowatt de energie si poate lua 1 kilowatt de caldura. Aceste panouri sunt foarte potrivite pentru incaperile inalte, unde incalzirea traditionala cu energie nu este eficienta, deoarece ar trebui incalzit prea mult aer. Deoarece panoul incalzeste doar obiectele din raza sa, are o eficienta excelenta si implicit reduce costurile. 

Design placut si dimensiuni reduse  

Un alt avantaj evident este dimensiunea redusa si forma sa. Ele pot fi atasate de perete sau tavan pentru a crea un efect de imagine. Exista chiar si modele cu design care pot fi usor integrate in diverse stiluri de design. Panourile cu infrarosu ocupa mult mai putin spatiu decat caloriferele inestetice. 

Securitate crescuta  

In ceea ce priveste siguranta familiei si a personalului, este foarte sigur sa folositi panouri cu radiatii infrarosii pentru incalzire. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste sisteme se bazeaza complet pe energie electrica si nu pot folosi lichid sau abur sub presiune. Acesta este motivul pentru care incalzirea cu panouri radiante produce un risc scazut de incendiu. 

Prietenos cu mediul  

Panoul radiant nu este poluat. Sunt produse ecologice care nu degaja fum, substante toxice sau dioxid de carbon. Chiar daca le folosesti o perioada indelungata, se vor comporta ca in prima zi. Nu necesita intretinere speciala. 

Dezavantajele panourilor radiante  

Pretul curentului electric  

Preturile la energie electrica sunt destul de mari. Prin urmare, este recomandat sa alegeti o placa de incalzire cu infrarosu potrivita fiecarui spatiu pentru a minimiza consumul. Am spus ca panourile radiante sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic si pot transforma aproape toata energia electrica consumata in caldura. Dimpotriva, asta nu inseamna ca nu vei consuma energie electrica. Dar odata cu tendinta de crestere a preturilor la gazele naturale din ultimii ani, acest dezavantaj este probabil sa devina un avantaj in curand. 

Circuit electric cu putere mare  

Deoarece consuma suficient curent, panourile radiante au nevoie de un circuit puternic pentru a sprijini alti consumatori din casa. Cand pornim toate panourile radiatoarelor la putere maxima, trebuie sa va asigurati ca poate rezista toata iarna. Daca nu avem circuite de mare putere, consecintele nu vor fi placute. 

Incalzire mai lenta  

Daca comparam panoul radiant cu alte aparate (cum ar fi aerotermele sau caloriferele), vom intelege diferenta in timpul de incalzire a incaperii. Va trebui sa asteptati intotdeauna cateva minute pana cand simtiti cu adevarat caldura. 

Concluzie  

Nu ezitati sa consultati magazinul online pentru oferte. Veti gasi oferte favorabile si produse de inalta calitate, care va vor fi livrate acasa in siguranta. In plus, vei putea compara preturile din confortul casei tale, vei putea revizui cu atentie descrierile produselor si opiniile altor utilizatori. 

Acordarea atentiei opiniilor altor utilizatori va va oferi o intelegere adevarata si completa a produsului si va veti putea da seama daca este potrivit pentru casa dvs. in doar cateva secunde.