Este un concept care nu numai că are potențialul de a influența modul în care trăim, ci și modul în care lucrăm. Spuneți-vă că mașina dvs. are acces la calendarul dvs. și deja cunoaște cea mai bună cale de urmat pentru întâlnirea viitoare? Dacă traficul este greu, mașina ar putea să trimită un mesaj celorlalți, notificându-i că vei întârzia. Există peste 12 miliarde de dispozitive conectate în lume, lucruri inteligente. Firmele inovatoare adoptă strategia și tehnologia IoT pentru a-și regândi produsele și serviciile și pentru a-și redefini relațiile cu clienții, angajații și partenerii.

main-qimg-df192a341fc793c07c665309234508bd

Ce este Internet of Things (IoT)?

Internetul a început cu o idee simplă - conectarea computerelor pentru a împărtăși date în diverse moduri. De la începutul umil, oamenii au început să conecteze mai multe dispozitive la Internet. Aceasta este baza termenului Internet al obiectelor (IoT). Internetul obiectelor extinde conectivitatea la internet dincolo de dispozitivele tradiționale, cum ar fi computerele desktop și laptop, smartphone-urile și tabletele, într-o rețea tot mai mare de lucruri obișnuite, care utilizează tehnologia încorporată pentru a comunica și a interacționa cu mediul extern, toate prin Internet. Este inter-rețeaua de dispozitive fizice ("dispozitive conectate" și "dispozitive inteligente") care permit acestor obiecte să colecteze și să facă schimb de date.

Dispozitive IoT

Lucrul în Internet al obiectelor (Internet of Things) poate fi orice obiect care conține puterea de calcul și conectivitatea necesară pentru Internet și are capacitatea de a colecta și transfera date printr-o rețea fără asistență sau intervenție manuală. Tehnologia încorporată în obiecte le ajută să interacționeze cu stările interne sau cu mediul extern, ceea ce afectează, la rândul lor, deciziile luate.

Aplicații IoT

Capacitatea de a conecta dispozitivele încorporate cu resurse CPU limitate, de memorie și de putere înseamnă că Internetul lucrurilor (IoT) găsește aplicații în aproape toate domeniile. Puține exemple,

Tehnologia de acasă (cunoscută și sub numele de dispozitive inteligente de origine), cum ar fi controlul și automatizarea sistemelor de iluminat, ventilație, aer condiționat (HVAC), aspiratoare robotizate, purificatoare de aer, cuptoare sau frigidere care utilizează Wi-Fi pentru monitorizare la distanță.

Tehnologie ce poate fi purtată, care include ceasuri inteligente, trackere de fitness, căști VR și multe altele ...

Mediu: tehnologiile de utilizare a IoT care au senzori pot fi folosite pentru monitorizarea calității aerului și a apei, a solului sau a condițiilor atmosferice și chiar a mișcărilor animalelor sălbatice. Dispozitivele IoT pot fi, de asemenea, utilizate în aplicații cum ar fi sistemele de avertizare timpurie a tsunami pentru a permite autorităților să ofere răspunsuri mai eficiente și ajutor.

Utilitățile fac evaluarea în timp real a rețelei de la dispozitivele care stau pe rețea

Firmele de logistică care proiectează vizibilitatea în timp real în locația și starea activelor

main-qimg-241d94d262d77318140fb688870f0e7f-c

Infrastructura: IoT poate fi aplicată și pentru monitorizarea și controlul operațiunilor infrastructurii urbane și rurale, cum ar fi podurile și căile ferate. IoT poate ajuta la planificarea activităților de reparații și întreținere într-o manieră bine organizată.

Producătorii prevăd când echipamentul va avea nevoie de întreținere

Asiguratorii cresc veniturile prin monitorizarea activelor

Dispozitive medicale și de îngrijire medicală: dispozitivele IoT pot facilita monitorizarea la distanță a sistemelor de monitorizare a sănătății și sisteme de notificare de urgență, cum ar fi monitorizarea tensiunii arteriale și a cardiacei

Retail: comercianții cu amănuntul care creează mai multe experiențe personalizate de cumpărături în magazine

Băncile oferind oferte mai bune și mai mult angajament prin tellers și ATM-uri

Cu toate acestea, aplicarea internetului obiectelor (IoT) nu se limitează doar la aceste domenii. Pot exista și alte cazuri de utilizare specializată a IO. Bazându-se pe domeniul aplicațiilor, produsele IoT pot fi clasificate pe larg în cinci categorii diferite: smart wearable, casa inteligentă, oraș inteligent, mediu inteligent și întreprindere inteligentă.

main-qimg-54538251c3d21d449853a621b1718aba-c

Înțelegerea modului în care funcționează IoT

Nu este posibil să conectați un dispozitiv la Internet și să începeți brusc să comunicați cu alte dispozitive. Internetul obiectelor (IoT) cere ca piesele de bază să fie instalate.

Hardware: Un dispozitiv trebuie să aibă hardware-ul necesar pentru a comunica cu Internetul.

Protocoale: Un protocol este pur și simplu un set de reguli. În acest caz, regulile determină modul în care apar comunicațiile între două dispozitive. Exemplele de protocoale utilizate pentru IoT includ SOAP și REST, plus protocoalele de bază, cum ar fi HTTP.

Domenii: Când lucrați în cloud, este încă necesar să aveți un loc pentru a stoca informații de diferite tipuri și pentru a oferi puncte de acces la dispozitive.

Aplicații: Software-ul folosit pentru a provoca efectiv interacțiunea dintre dispozitive determină ce funcționalitate furnizează în cele din urmă dispozitivele (în cadrul gamei de posibile acțiuni). Înainte ca un dispozitiv să poată efectua orice activitate, trebuie să aveți un software care să știe să interacționeze cu dispozitivul.

Internetul obiectelor (IoT) oferă oportunități nesfârșite pentru afaceri și pentru societate. Este un concept care are puterea de a schimba modul în care trăim și lucrăm. Viziunea Internetului Lucrurilor a evoluat datorită convergenței mai multor tehnologii, inclusiv a celor fără fir omniprezente comunicare, analiză în timp real, învățare automată, senzori de mărfuri și sisteme încorporate. Întreprinderile care învață să exploateze datele create de Internetul obiectelor sunt cele care vor supraviețui și vor prospera în viitor.

Platformele IoT pot ajuta organizațiile să reducă costurile prin îmbunătățirea eficienței procesului, a utilizării activelor și a productivității, ajutate de torentul interacțiunii și datelor de tranzacție de care dispun. Cu o urmărire îmbunătățită a dispozitivelor / obiectelor care utilizează senzori și conectivitate, aceștia pot beneficia de informații și analize în timp real, ceea ce le-ar ajuta să ia decizii mai inteligente.

Realitatea este că internetul obiectelor (IoT) permite să aibă loc oportunități și conexiuni cu adevărat nesfârșite, dintre care multe nu ne putem gândi sau înțelegem complet impactul. Până atunci, ceea ce putem face cel mai bine este să ne educăm pe diferite tehnologii IoT și să continuăm să experimentăm noua tehnologie trending.

Heaters Online srl

Nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J33/33/11.01.2018

Cod unic de inregistrare: RO38678850

Capital social: 200 lei

Banca: Raiffeisen Bank

Sediul social: jud. Suceava, Loc. Ipotesti, Str. Mihai Viteazu nr. 408 D2

www.qbex.ro

Incalzitoare cu infrarosii, incalzitoare terasa, incalzitoare electrice, sisteme supraveghere video, sisteme supraveghere smart, camera cu acumulatori, camera zoom, camera dome, camera cu panou solar, camera smart, prize smart, sonerie smart, becuri smart, smart home, smart home gadget, aplicatie iOS si Android