CE ESTE KEVLAR

Mai bun, mai puternic si mai sigur cu fibra Kevlar®.

Fibra aramida DuPont ™ Kevlar® le permite oamenilor sa indrazneasca mai mult. Este folosit pentru a face o varietate de imbracaminte, accesorii si echipamente de siguranta rezistente la socuri mecanice si taiere.

Este usor, durabil si extraordinar de puternic. Prezent acum si in bucatarie!

Kevlar este fabricat din parafenilendiamina si clorura de tereftaloil. Aceasta combinatie creeaza fire de arama care sunt dizolvate si apoi se rotesc in fibre regulate, care sunt apoi tesute

Tesuturile Kevlar sunt durabile si extrem de flexibile. Atunci cand Kevlar este combinat cu rasina, rezulta un material care este usor si de 20 de ori mai puternic decat otelul si alte aliaje unice create de specialisti. Exista trei tipuri comune de Kevlar: Kevlar, Kevlar 29 si Kevlar 49. Acestea au aplicatii variate, cum ar fi consolidarea pneurilor, blindarea vehiculelor militare si a personalului si crearea de tesaturi ignifuge pentru pompieri. Procesul complex de producere a Kevlar il face un material scump.

CE ESTE DYNEEMA

Dyneema®, the world's strongest fiber™

Dyneema este o polietilenă termoplastică. În sensul că, deși se află sub umbrela plasticului, este flexibil și poate fi turnat peste o anumită temperatură și se solidifică după răcire - la fel ca și metalele. Diferă însă de metal, deoarece - după răcire - nu devine neapărat rigid și fragil. Mai degrabă, ea păstrează o măsură a flexibilității, asemănătoare cu cea a textilelor obișnuite. Această combinație specială de factori înseamnă că, în timp ce materialul este extrem de flexibil, este, de asemenea, incredibil de puternic - cu unele revendicări punându-l la aproximativ 15 ori mai puternic decât oțelul (de o grosime similară).

De asemenea, are și alte proprietăți chimice care îi pun capul și umerii deasupra altor materiale concurente. De exemplu, Dyneema este rezistent la multe substanțe chimice corozive, este extrem de rezistent la abraziune și are o rată extrem de scăzută de absorbție a umezelii - punându-i în mod direct în domeniul țesăturilor impermeabile. În timp ce materialul este extrem de flexibil, este de asemenea incredibil de puternic. Și în timp ce lucruri precum nailonul împărtășesc multe dintre aceleași caracteristici, Dyneema performează mai bine în toate categoriile.

CE ESTE NOMEX

Nomex® este o fibra meta-aramida rezistenta la caldura si flacara, utilizata intr-o gama larga de aplicatii - poate cel mai frecvent cunoscuta ca o componenta cheie in tesaturile folosite pentru a crea imbracaminte de protectie. Datorita combinatiei sale unice de protectie la caldura, flacara si arc electric, durabilitate si confort, marca Nomex® este de incredere printre cei care lucreaza in conditii periculoase, cum ar fi pompierii; piloti militari si echipaj de vehicule de lupta; soferii de curse auto, membrii echipajului si oficialii de senile; si muncitorii industriali aflati in pericol de incendii rapide si de pericole cu arc electric.

In mod inerent, rezistent la flacara, Nomex® ofera performante superioare rezistentei si caldurii fata de multe alte produse de pe piata. Nu se topeste, nu picura sau nu sustine arderea in aer. Un factor cheie in protectia oferita de Nomex® este capacitatea sa de carbonizare si ingrosare atunci cand este expus la caldura intensa. Aceasta reactie tipica mareste bariera de protectie dintre sursa de caldura si pielea purtatorului si minimizeaza ranirea arsurilor. Deoarece protectia este conceputa in structura moleculara a fibrei Nomex® (spre deosebire de tratamentul chimic), rezistenta la caldura si la flacara va dura durata de viata a imbracamintei - protectia nu poate fi spalata sau uzata.

www.qbex.ro

Incalzitoare cu infrarosii, incalzitoare terasa, incalzitoare electrice, sisteme supraveghere video, sisteme supraveghere smart, camera cu acumulatori, camera zoom, camera dome, camera cu panou solar, camera smart, prize smart, sonerie smart, becuri smart, smart home, smart home gadget, aplicatie iOS si Android