UMIDIFICATOARE DE AER PENTRU UN CLIMAT SĂNĂTOS ÎN ÎNCĂPERE

Pentru asigurarea unui aer de respirat sănătos în încăpere

 

Dacă vă doare gâtul, vă mănâncă ochii şi sunt iritate mucoasele, de multe ori cauza este un climat prea uscat în încăpere. Umidificatoarele de aer ajută în acest caz. Oferta de modele corespunzătoare este destul de mare.

 

Vă arătăm care criterii de achiziţie sunt relevante şi ce versiuni sunt disponibile. În plus, vă oferim o vedere de ansamblu asupra diferitelor moduri de funcţionare ale umidificatoarelor de aer şi asupra domeniilor de utilizare favorizate. Astfel vă ajutăm să alegeţi exact umidificatorul de aer care se potriveşte pretenţiilor respectiv cerinţelor dumneavoastră.

 Profitaţi din punct de vedere al sănătăţii de umiditatea corectă a aerului

 

 

În mod ideal, nivelul de umiditate a aerului din încăperi ar trebui să se situeze între 40 şi 60 de procente. Umiditatea aerului din cameră depinde întotdeauna de structura încăperii, de caracteristicile constructive, de condiţiile meteo şi de anotimp. Mai ales în lunile de iarnă, umiditatea aerului din încăperi scade frecvent cu 20 sau chiar 30 de procente sau chiar mai mult. Aici este vorba despre următoarele aspecte: Oriunde porneşte încălzirea, umiditatea aerului scade semnificativ. Din aceea, este foarte important să umidificaţi mai mult aerul din încăpere.

 

Acest lucru este asigurat de un umidificator de aer. Aerul uscat din încăpere conduce frecvent la probleme de sănătate. Pe lângă problemele cunoscute în ceea ce priveşte căile respiratorii şi ochii, aerul prea uscat conduce de multe ori la stări de epuizare, oboseală şi lipsa concentrării. În plus, se usucă pielea iar bolile de piele şi alergiile nu fac decât să înrăutăţească situaţia. 

 

Prin umidificarea corect dozată a aerului puteţi preveni un astfel de scenariu. Veţi simţi imediat diferenţa: puteţi respira liber. Mucoasele şi ochii iritaţi de aerul uscat se liniştesc. Puteţi să vă concentraţi mai bine asupra lucrului respectiv asupra activităţilor casnice. Până la urmă optimizaţi practic întreaga dumneavoastră bunăstare cu ajutorul unui umidificator de aer, care asigură umiditatea ideală a aerului în încăperile în care vă petreceţi timpul.

 

Ce este un umidificator de aer?

 

Un umidificator de aer este un dispozitiv tehnic cu o sarcină bine definită: Acesta creşte, la nevoie, nivelul umidităţii aerului în încăperi în care aerul este prea uscat. Astfel este îmbunătăţit climatul în întreaga încăpere.

Diferenţe există între aparate cu rezervor de apă integrat cu racord fix la reţeaua de alimentare cu apă. Pentru uz privat, se utilizează de cele mai multe ori umidificatoare de aer compacte. În acest sens vă stau la dispoziţie diverse variante, în diferite clase de preţ.

 

umiditatea-aerului-este-un-factor-import

 

 

Pentru orientare, v-am enumerat temperaturile optime

şi umiditatea relativă ideală a aerului, aferentă acestora:

Sufragerie şi birou:

temperatură 20 până la 23°C

umiditatea aerului 40 până la 60 procente

Dormitor:

temperatură 17 până la 20°C

umiditatea aerului 40 până la 60 procente

Camera copiilor:

temperatură 20 până la 23°C

umiditatea aerului 40 până la 60 procente

Bucătărie:

temperatură 18 până la 20°C

umiditatea aerului 50 până la 60 procente

Baie:

temperatură 20 până la 23°C

umiditatea aerului 50 până la 70 procente

Hol:

temperatură 15 până la 18°C

umiditatea aerului 40 până la 60 procente

Beci:

temperatură 10 până la 15°C

umiditatea aerului 50 până la 65 procente

Umidificatoarele de aer nu au doar efecte benefice asupra sănătăţii şi bunăstării oamenilor. Respectivele modele pot împiedica şi deteriorarea florilor sau a mobilei.

 

 

 

Aceste criterii sunt importante la alegerea unui umidificator de aer potrivit

 

Umidificatoarele de aer nu sunt la fel. Modelele individuale se diferenţiază în funcţie de preţ, impun diverse standarde de calitate şi dispun de caracteristici de echipare diferite. Care sunt însă aspectele de care trebuie să ţineţi cont? Care sunt caracteristicile importante şi care sunt componentele la care puteţi renunţa? Voi vă informăm. În continuare găsiţi toţi factorii care ar trebui să joace un rol în cadrul alegerii dumneavoastră.

 

Volum încăpere: Raportul trebuie să corespundă. Dacă umidificatorul de aer ales este prea mic pentru o încăpere, aerul nu este umidificat suficient. Dacă însă este prea performant, creşte riscul de formare a mucegaiului. Avantaje oferă un umidificator de aer performant numai atunci când o încăpere trebuie umidificată rapid, iar umidificatorul de aer urmează să fie oprit după aceasta.

 

Filtrare: Filtrul este un factor important, pentru că elimină calcarul şi bacteriile din apă. Astfel, ele nu mai sunt adăugate în aer; umidificarea aerului este realizată igienic. Filtrele bune garantează cu 97 la sută mai puţine bacterii.

 

Sistem de comandă: Avantajos este un sistem de comandă electronic. La aparatele de calitate superioară, acesta asigură o activare exactă a respectivului umidificator de aer, deîndată ce nivelul umidităţii scade sub valoarea prescrisă. Asiguraţi-vă că sistemul de comandă asigură o precizie ridicată de măsurare. Este recomandabil un sistem de măsurare de precizie digital, capacitiv. Avantaje prezintă şi un mod automat funcţional. În acest mod, umidificatorul porneşte şi se opreşte în funcţie de necesar şi asigură astfel permanent un nivel constant al umidităţii. În plus, în acest mod este exclusă supraumidificarea.

Nivel sonor: Complet silenţios nu este un umidificator de aer. Însă majoritatea aparatelor nici nu deranjează. Puteţi ţine cont de următoarele: Nivelul de zgomot al unui umidificator trebuie să se încadreze între 25 şi maxim 40 dB(A). Pentru comparaţie: Nivelul sonor din încăperi este de circa 50 dB(A).

 

Ionizare: Respirare cu adevărat profundă? Sesizarea prospeţimii? Nicio problemă. Cu ajutorul unui ionizator integrat îmbogăţiţi aerul cu ioni încărcaţi negativ. Această ionizare vă conferă senzaţia de a respira aer proaspăt de la mare sau de la munte. Acest lucru amplifică senzaţia de confort.

 

Funcţii integrate: Dacă doriţi să creşteţi mai mult confortul, ar trebui să vă decideţi pentru un umidificator de aer cu funcţii suplimentare. Gama de produse este largă. Puteţi utiliza de exemplu aparate cu pulverizator pentru parfum, cu uleiuri eterice sau tehnologie specială de schimbare a culorii cu LED. Confortul creşte semnificativ datorită acestor caracteristici, dar pentru funcţionarea efectivă a unui umidificator de aer nu au nicio semnificaţie şi nu sunt nici strict necesare.

 

Formare de condens: Ca urmare a creşterii umidităţii aerului în încăperi prea uscate se poate forma condens. Dacă vă decideţi pentru un umidificator de aer de calitate superioară, care este echipat cu o funcţie eficientă de reglare a umidităţii, puteţi adapta perfect umiditatea aerului în funcţie de necesităţi. Acest lucru permite umidificarea aerului fără formarea corespunzătoare a condensului.

 

Depuneri de calcar: Mai ales umidificatoarele de aer din categoria vaporizatoarelor pot prezenta tendinţe de formare a calcarului – datorită influenţei temperaturii. Însă unele modele de calitate superioară dispun de componente care împiedică formarea calcarului. În acest scop se utilizează, de exemplu, cartuşe de conversie pentru calcar. Acestea modifică întreaga structură moleculară a calcarului. Ele împiedică astfel depunerea respectiv fixarea calcarului de umidificatorul de aer.

Diverse tipuri de umidificatoare de aer

Puteţi alege: vă stau la dispoziţie mai multe variante, care se diferenţiază semnificativ între ele.

Umidificatoare de aer prin evaporare:

Aparatele de acest tip funcţionează cu straturi filtrante sau uneori cu lamele rotative, care distribuie apa pe suprafaţă. Opţional, ele suflă suplimentar şi un curent de aer peste această suprafaţă. Principiul de funcţionare al vaporizatoarelor este unul pasiv. Avantajul este că nu se formează aerosoli; astfel, nu apare niciodată contaminarea cu bacterii respectiv spori a aerului. Caracteristicile semnificative dintr-o privire:

  •        Un necesar redus de energie.

  •        Este disponibilă o gamă variată de modele.

  •        Nu apare supraumidificarea şi nu se formează condens; reglarea umidităţii aerului are loc natural.

  •        Nu este integrată eliminarea germenilor prin UVC, trebuie să adăugaţi dezinfectanţi în apă.

Umidificatoare de aer cu ultrasunete:

Umidificatoarele moderne de aer pentru încăperi de acest tip utilizează ultrasunete, pentru a forma picături microscopice de apă. Cele mai importante caracteristici sunt:

  •        Consum energetic redus.

  •        Generatoarele de ultrasunete funcţionează comparativ silenţios.

  •        De cele mai multe ori, modelele au un aspect foarte decorativ.

  •        Rezervorul de condens ar trebui evacuat regulat.

Dispozitive de spălare a aerului:

Un dispozitiv de spălare a aerului funcţionează cu ajutorul unui ventilator, care aspiră aerul din mediul ambiant. În continuare, îl ghidează peste un cilindru cu discuri integrat, care se roteşte încet. Acest cilindru este scufundat pe jumătate în respectiva cuvă cu apă. Deoarece discurile individuale sunt apropiate între ele, apa rămâne agăţată sub formă de peliculă subţire. Când aerul curge pe lângă cilindrul cu discuri, o parte din murdăria acumulată în aer este prinsă în pelicula de apă, după care se scurge sau este spălată în cuva cu apă. Numai după aceasta, aerul va fi evacuat.

PURIFICATOARE DE AER PENTRU AER BUNSisteme eficient pentru un climat sănătos în încăpere

Purificatoarele de aer utilizează tehnologii moderne şi îmbunătăţesc aerul din încăpere, printr-o tehnologie modernă de filtrare. Acasă şi la locul de muncă, purificatoarele de aer reduc la minim încărcarea cu praf casnic şi fin. Substanţele nocive, alergenii şi polenul sunt reduşi, mirosurile neplăcute sunt eliminate. Aparatele pentru purificarea aerului sunt disponibile în cele mai diverse variante.

Acasă şi la locul de muncă: Un aer bun, curat, este important pentru bunăstarea şi sănătatea dumneavoastră. Aerul din încăpere conţine praf şi substanţe nocive, care pot influenţa sănătatea. Alergenii şi polenul conduc la îmbolnăviri şi stare de disconfort, pe care le evitaţi cu un purificator de aer eficient. Fumul de ţigară şi alte mirosuri au un efect deranjant. Purificatorul de aer este un aparat util pe tot timpul anului, şi ajută la îmbunătăţirea aerului din încăperi. Nu îl utilizaţi doar primăvara, când polenul este pretutindeni. Vă informăm cu ghidurile noastre cu privire la posibilităţile pe care vi le oferă purificatoarele de aer moderne şi eficiente. Veţi găsi informaţii importante cu privire la modul de funcţionare al aparatelor şi care purificator de aer este cel potrivit pentru scopurile dumneavoastră.

Aer curat pentru sănătatea dumneavoastră – respiraţi uşor! 

Ştiţi de cât aer aveţi nevoie zilnic, pentru a respira? Zi de zi aveţi nevoie de mai mult de 10.000 litri de aer! Aceasta corespunde aproximativ unui volum echivalent de peste 71 căzi de baie. În fiecare litru de aer se află praf, acasă chiar mai mult decât afară. Praful poate fi vizibil şi invizibil.

Un covor poate prelua, de exemplu, de opt ori mai mult praf decât masa sa proprie. Bacteriile sunt întotdeauna invizibile cu ochiul liber. Suplimentar, în aer sunt răscolite şi alte substanţe critice. Mobila, plăcile laminate şi panourile sunt colmatate parţial cu formaldehidă, care este emisă timp de decenii în locuinţă sau birou. Aerul din spaţiile interioare poate fi parţial colmatat şi contaminat chiar şi de zece ori mai puternic decât aerul din exterior.

Ţinând cont că majoritatea oamenilor îşi petrec circa 80 la sută din timp în spaţii închise, aerul curat şi sănătos din încăpere devine extrem de important. Curăţenia, aspirarea prafului şi aerisirea nu sunt suficiente de cele mai multe ori. Cu un purificator de aer puteţi reduce cantitatea de praf şi puteţi îmbunătăţi semnificativ calitatea aerului. Sănătatea dumneavoastră vă va mulţumi! 

Purificatorul de aer adecvat pentru persoanele alergice și astmatice

Alergia la praful de casă este una din alergiile care pot fi cel mai greu tratate. Motivul este că în locuinţă există numeroase surse de praf. Praful în sine nu îmbolnăveşte. Însă acarienii din praf se numără printre factorii declanşatori. Într-o linguriţă de praf din dormitor se află în medie 1.000 acarieni şi 250.000 de minuscule excremente de acarieni. În general, în spaţiile de locuit se produc zi de zi şase miligrame de praf pe metru pătrat. Utilizarea unui purificator de aer performant are sens dacă vă doriţi aer curat şi proaspăt. Pentru persoanele alergice şi astmatice, colmatarea aerului cu substanţe nocive şi praf este periculoasă. Însă şi atunci când nu vă simţiţi îngrădit, igiena aerului din încăpere este un factor important pentru a rămâne sănătos. Bacteriile sunt invizibile şi apar peste tot. Mobila de birou adăposteşte de sute de ori mai multe bacterii decât o bucătărie. În perioada gripelor, un metru cub de aer poate conţine până la 15.000 virusuri gripale. În birou apar şi încărcări cu substanţe nocive datorită evaporării substanţelor volatile eliberate din carioci, adezivi şi toner.

www.qbex.ro

Incalzitoare cu infrarosii, incalzitoare terasa, incalzitoare electrice, sisteme supraveghere video, sisteme supraveghere smart, camera cu acumulatori, camera zoom, camera dome, camera cu panou solar, camera smart, prize smart, sonerie smart, becuri smart, smart home, smart home gadget, aplicatie iOS si Android